Megnyílt a szabadkai Hungarikum központ

Megnyílt a szabadkai Hungarikum központ

Belgrád, Újvidék és Magyarkanizsa után Szabadkán is megnyílt a Hungarikum Központ. Az üzletben hétszáz magyarországi és vajdasági termék közül válogathatnak a vásárlók. A legfinomabb anyaországi borok, szalámik és sajtok is megtalálhatóak a Dimitrije Tucović utcában lévő boltban. Már az első napon nagy volt az érdeklődés az áruk iránt. Igazi magyar hangulatban kezdődött a Hungarikum Központ szabadkai megnyitója. Az üzletet Pintér Attila adta át. Magyarország belgrádi nagykövete kiemelte, nagymértékben növekedtek a szerb-magyar kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok mutatói, ehhez pedig a hungarikumokat árusító üzletek is hozzájárulnak. Pintér Attila, belgrádi nagykövet, Magyarország: „A magyar–szerb kereskedelmi kapcsolatok folyamatosan bővülnek, reményeim szerint idén is nagyon szép eredményeket fogunk elérni. Kollégáimmal azon dolgozunk, hogy lehetőség szerint erősítsük a magyar termékek szerbiai megjelenését.”

Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke a vajdasági termékek jelentőségét emelte ki az eseményen. „Azt hiszem, minden magyar termék, amely a Kárpát-medencében megszületett és hungarikumnak minősül, az olyan érték, ami nekünk is nagyon fontos lehet. Egy ilyen üzlet megnyitásakor az ember saját termékeit keresi, és hála Istennek a polcokon már ott látja a vajdasági vállalkozókat, a csokoládét és azokat az ízeket, amelyek a mieink és ezen a tájon teremtek.” Szabadka polgármestere is megtekintette az új üzlethelyiséget, valamint a széles áruválasztékot. Maglai Jenő, polgármester, Szabadka: „Azt gondolom, nagyon pozitív, hogy egy ilyen bolt megnyílt, a legminőségesebb termékeket meg lehet venni legális keretek között is.” Óriási érdeklődés övezte a szabadkai Hungarikum center megnyitóját. Egyesek a megnyitót követően rögtön kihasználták a lehetőséget és bevásároltak. Marija Matković: „Én már bevásároltam, vettem nagyon szép kacsát, májpástétomot. Nagyon örülök ennek a központnak, és remélem, hogy több minden lesz később.” A szabadkai a negyedik olyan szerbiai üzlet, ahol különleges hungarikumokat vásárolhatnak az érdeklődők. A tervek között szerepel további boltok megnyitása is. Körmöci Károly, igazgatóhelyettes, Tisacoop Kft.: „Szeretnénk kilenc-tíz boltot megnyitni az elkövetkező években, Vajdaság szempontjából a következő állomás Zombor lehet, vagy például Nagybecskerek városában is alapítunk üzletet. Most Szabadkára koncentrálunk.” A különböző sajtok, tészták, szalámik és borok mellett Zsolnay-kerámiából készült díszek is megtalálhatók az üzletben. A Hungarikum Központ nem titkolt célja a termékek eladása mellett a magyar kultúra, hagyomány és turizmus népszerűsítése is. (forrás: pannonrtv.com) Az ünnepélyes hangulatról a magyarkanizsai TISZA néptánc együttes gondoskodott. Az igényes zenei aláfestést pedig a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának két kiváló tagja, Pálfy Ervin és ifj. Kucsera Géza szolgáltatta. (képek: subotica.com)

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..